Тековни активности
09 March, 2020 СОУ„Димитар Мирасчиев“ Штип
Home
Образовни профили
Ученици
Вработени
Обуки
Проекти
Тековни активности
Слободен ...
Фото галерија
Коментари

 

 

Промоција на училиштето

 

Од 01.03.2020 до 14.03.2020 година, група од 8 ученика и 1 настваник од нашето училиште се во посета на Атина, Р.Грција во рамките на ВЕТ проектот „Зајакнување на стручниот тренинг во секторот на текстилното инженерство / "Empowering the Vocational Training in the sector of Textile Engineering“, финансиран преку програмата Еразмус+ а одобрен од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Една фотка од тргнувањето на групата.

 

Повеќе фотки од работните посети во рамките на проектот на следниот линк (ФБ страната на нучилиштето).

https://www.facebook.com/387490221732694/photos/pcb.812355839246128/812355495912829/?type=3&theater

 

 

На 05.12.2019 година, СОУ„Димитар Мирасчиев“ Штип, беше домаќин на државниот натпревар за ЛИДЕР НА СТРУКА - избор на најдобар ученик за текстилно-кожарска струка од завршните години во средното стручно образование во Република Македонија. На натпреварот зедоа учество три училишта и тоа: домаќинот СОУ„Димитар Мирасчиев“, СОУ„Ацо Русковски“- Берово и  СОУ,,Ѓорче Петров‘‘-Прилеп.

 

На ден 03.05.2019 година училиштето организираше едноденвна наставно-рекреатина екскурзија до Дојран за учениците од I до IV година.

 

На 12.04.2019 година, училиштето учествуваше на Образовното рандеву 2019 во натпреварувањето „Модна ревија“, што се одржа во СОУ„Мирко Милески“ Кичево, организирано од страна на МАССУМ.

 

На 05.06.2018, училиштето учествуваше на Trash Fashion 2018 по повод Светскиот ден на животната средина 5 јуни, Здружението на граѓани ОХО oрганизира Trash Fashion – со модна ревија на креации изработени со реупотреба на материјали.

 

На 01.06.2018 година, училиптето учествување на локално образовно рандеву 2018 организирано од страна на локалната самоуправа со сопстевен штанд и мондна ревија

 

На 20.04.2018 година, училиптето учествување на Образовно рандеву 2018 одрганизирано од страна на МАССУМ со сопстевна мондна ревија

На ден 18.05.2016 година во големата сала на собранието на општина Штип, Моделарска-креаторската  секција „Млади креатори“ при  СОУ„Димитар Мирасчиев“ Штип, со своја модна ревија учествуваше на отворањето на  четвртата научно-стручна конференција со меѓународен карактер на тема „Современото воспитување и образование-состојби, предизвици и перспективи.

 

Промоција на училиштето

пред 9-то одделенците од општината и пошироко

Од втората половина на месец Мај 2018, тимови од наставници од СОУ „Димитар Мирачиев“ Штип ги посетија основните училишта во општината Штип, Карбиници, Облешево-Чешиново, Кочани и други соседни општини, со цел по блиску пред 9-то одделенците да ја претстават училиштето, струката и  образовните профили .

 

 

Home | Образовни профили | Ученици | Вработени | Обуки | Проекти | Тековни активности | Слободен ... | Фото галерија | Коментари

Web страната ја изработи проф. Васил Костов, дипл.инг

This site was last updated 03/09/20